TARTUFFE
MolièreEnsemblen 20 år 1997–2017!
Det har gått 20 år sedan vi senast satte upp Tartuffe och det vill vi fira med en nyuppsättning av rang! FOTO: MOLIÉREENSEMBLEN
av Molière
Alstaviksvägen 11A, "Östra spinnhuset", 117 33 Stockholm  08-658 11 40  producent@moliereensemblen.com
Kära Molièrevänner! 

Det har gått 20 år sedan vi senast satte upp Tartuffe och det vill vi fira med en nyuppsättning av rang! Då begav det sig i en 1600-talslada på Norra Djurgården i Stockholm och nu är det besök hos landets teaterföreningar som gäller. Väl mött under vårt jubileumsår!

Tartuffe handlar som alla Molières komedier liksom vår värld i övrigt, om kampen mellan förnuft och dumhet. I Tartuffe segrar förstås förnuftet och vi kan hoppas att Molière kan inspirera till detta även i världen utanför Thalias tiljor. Tartuffe handlar hur en man (Orgon) får sitt huvud förvridet av en person som använder sig av falsk gudfruktighet för att få makt och rikedom på andras bekostnad. Han blir så till sig av Tartuffe att han vill gifta bort sin unga dotter med honom med tvång och är helt blind inför Tartuffes ogenerade förförelseförsök mot hans hustru. I Tartuffe driver Molière med moralens väktare som med påstådd kristlighet söker vinna status och fördelar för egen del.

I MolièreEnsemblens uppsättning av Tartuffe läggs fokus på den fysiska gestaltningen. Molières komedier befolkas av figurer och typer som återfinns i alla kulturer, en teatertradition som går tillbaka till antiken Vår föreställning är inspirerad av Commedia dell’Arte och av hur vi tror Molières trupp själva spelade på 1600-talet. MolièreEnsemblen är fysisk komik utan smäll i dörrar och lyten. Vi tar komedin på allvar och arbetar hårt för att varje figur skall få ett eget specifikt fysiskt uttryck och ett specifikt sätt att tala på. Vi inspireras, liksom Molière själv, av commedians fantastiska typgalleri.

Vid frågor om pris, övriga omkostnader samt bokning kontakta:

Sara Hedman, producent tel. 070-790 89 47
Mari-Louise Paulson, producent tel. 072-527 20 22

producent@moliereensemblen.com

INFORMATION

AV
Molière

ÖVERSÄTTNING
Allan Bergstrand

REGI OCH BEARBETNING
Amanda Klasa Fornhammar

MEDVERKANDE
Orgon – Micke Blomqvist
Elmire, M Loyal – Sara Turpin
Dorine – Malin Tengvard
Valère, Cléante, Gardesofficer – Marcus Johansson
Damis, Mariane – Maria Nilsson
Mme Pernelle, Tartuffe –
Marcus Vögeli

KOSTYM
Johanna Oranen, Anna Komarec, Karin Lundberg

LJUD
Tina Paulson

MASK
Amanda Klasa Fornhammar

AFFISCH
Jessica Romberg

PRODUCENT
Sara Hedman

FOTO
Amanda Klasa Fornhammar

SPELTID
2 tim och 30 min inkl 20 min paus

Trailer