Alstaviksvägen 11A, "Östra spinnhuset", 117 33 Stockholm  08-658 11 40  producent@moliereensemblen.com
INFORMATION

MANUS
Amanda Klasa Fornhammar

REGI & BEARBETNING
Henrik Dahl

I ROLLERNA
Maria Nilsson,
Sara Turpin och Marcus Johansson

SCENOGRAFI & KOSTYM
Karin Lind

SCENOGRAFIASSISTENT
Linn Claar Stenberg

LJUSDESIGN
Irmeli Strand

LJUDDESIGN
Tina Paulsson

KOREOGRAFI
Karim Carlsson

SPELTID 45 MINUTER

Ladda ner elevprogrammet som pdf

Millas mirakel handlar om Milla som gillar att dansa, men annars tycker hon livet är rätt så värdelöst. Milla saknar sammanhang och vill helst bara försvinna. En isande kall vinternatt möter Milla en högst osannolik figur. En enhörning. Och precis som myten säger går Millas drömmar, till och med de hon glömt att hon hade, i uppfyllelse…


Millas mirakel  är en nyskriven pjäs för högstadiet och gymnasiet av MolièreEnsemblens konstnärliga ledare Amanda Klasa Fornhammar. Föreställningen är den andra i teaterns projekt ”Hjältesagan” och som har sin utgångspunkt i hjältenarrativet, Föreställningen vill inspirera barn och unga som förlorat sin självkänsla att återfå den. Manuset bygger på verkliga berättelser om mobbning och exkludering och om vägen tillbaka till ett gott liv.

Millas mirakel – trailer (20 sekunder)

Föreställning och workshop – trailer (60 sekunder)
TIPS OM VART DU SOM ELEV KAN VÄNDA DIG

Kände du igen dig i pjäsens Milla eller känner du kanske någon som mår som hon? Ta kontakt med en vuxen som du litar på. Varför inte din lärare, en skolsköterska eller en kurator på din skola. Det finns också många bra organisationer som du som elev kan kontakta för att berätta om sin situiation och få hjälp. Här är några av dem: till barnrättsorganisationen BRIS kan du ring, mejla eller chatta med BRIS eller prata med andra unga i Forum. Du kan också kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen. UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få kunskap om relationer, psykisk hälsa, droger, självkänsla och mycket annat. Du kan få svar på dina frågor eller få nya idéer om hur du kan tänka kring ditt liv.

Fler tips på organisationer: friends.se, udda.org, suicidezero.se, aldrigensam.com och mind.se

"En superhjälte definieras inte genom sin styrka, fysik eller färdigheter.
Superhjälten finns i hjärtat."

SERIEFÖRLAGET MARVEL